Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Black Friday for den bæredygtige forbruger

Black Friday

Hvis du står og mangler en helt ny vaskemaskine, sådan at du kan skåne miljøet på bedst mulig vis, eller du egentlig bare ønsker at spare der, hvor det er muligt, så er Black Friday sagen. Her har du muligheden for at købe og spare, sådan at det kan være muligt for dig at lave nogle dyrere og mere miljørigtige investeringer, men til halvdelen af prisen!
Hvad er Black Friday? Ordet Black Friday stammer helt tilbage fra 1960’ernes Philadelphia. Her blev ordet Black Friday brugt som en beskrivelse af den mængde af mennesker og trafik, som dagen tiltrak. Man mente at vejene var helt sorte af mennesker, som stormede til de forskellige butikker, for at få fat i alle de gode tilbud. Black Friday som man kender det nu til dags har eksisteret siden start 00’erne. Black Friday er dagen efter helligdagen Thanksgiving, som altid bliver afholdt den fjerde torsdag i november, og dagen bliver brugt som den helt store shopping dag.

 

Mange af de amerikanske detailbutikker laver nogle helt vanvittige kø tilbud, som får amerikanerne til at lægge sig i kø – for nogles vedkommende flere dage i forvejen! Black Friday er så populært i USA, at mange af de amerikanske stater har valgt at gøre fredagen efter Thanksgiving til en helligdag også, sådan at det er muligt for amerikanerne at komme ud og gøre en masse gode køb til Black Friday.

 

Black Friday er den dag på året, hvor der bliver brugt flest penge i den amerikanske detailhandel. I år 2013 lå beløbet på hele 61,4 milliarder dollars i Black Friday weekenden, hvilket er det højeste beløb nogensinde. I USA anses Black Friday som værende startskuddet til de forestående juleindkøb, hvorfor utroligt mange også vælger at købe alle deres julegaver i Black Friday weekenden.

 

Black Friday i Danmark

Black Friday har endnu ikke fået sit helt store indtog i Danmark. I år 2014 oplevede vi for første gang følelsen af Black Friday, da store detailhandler så som Jysk og Elgiganten valgte at åbne op for Black Friday udsalg, hvor det var muligt at spare flere tusinde kroner på udvalgte produkter, som normalt ville være meget dyre for den gennemsnitlige dansker at købe. Dog ser det ud til, at vi i år 2015 skal forvente en endnu større tilknytning fra de forskellige detailbutikker rundt omkring i landet.

 

blackfriday-guide.dk er det muligt at følge med i, hvilke forskellige butikker, der afholder Black Friday fredag den 27. november. På den måde er det nemt at følge med i, hvor man måske skal hen og bruge sine penge den givne fredag.

Black Friday

 

Hvorfor er Black Friday en god idé for dig, der gerne vil leve mere bæredygtigt?
Vi lever i en tid, hvor vi forbruger som aldrig før. Dette betyder desværre også, at vi opbruger jordens ressourcer hurtigere end nogensinde før, og snart er en enkelt jordklode ikke nok til at forsyne vores store forbrug. Man kan argumentere for, at en dag som Black Friday bare opfordrer endnu mere til at forbruge, forbruge og forbruge, hvilket i og for sig også er rigtigt nok, men det kommer meget an på, med hvilke briller du ser på hele situationen.

Inden for de senere år er der sket en rivende teknologisk udvikling inden for bæredygtighed. Derfor er der også sket utroligt meget i forhold til eksempelvis den elektronik, vi alle har i hjemmet. Nu til dags kan man få utroligt energivenlige løsninger, både når det kommer til køle-/fryseskab, opvaskemaskine og så videre, bare for at nævne nogle få. Dog er disse energivenlige og miljøvenlige ofte også en smule dyrere end de almindelige hårde hvidevarer.

 

Derfor er Black Friday en oplagt mulighed for at gå ud og investere i de hårde hvidevarer, som muligvis ville være for dyre for dig og din familie at købe en helt almindelig torsdag. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at de store butikker barberer et par tusinde kroner af prisen, hvorfor du på den måde vil kunne investere i flere energivenlige ting men til en lavere pris. Derfor er Black Friday en oplagt mulighed for at få udskiftet den gamle vaskemaskine som alligevel bare står og sluger strøm, og som alligevel ikke kan vaske på miljørigtige tredive grader.

 

Hvordan du skal forholde dig til Black Friday

Når der er Black Friday, vil du se en masse spændende tilbud, som næsten alle virker for gode til at være sande. Derfor kan det være nemt at falde i fælden og bare købe, købe, købe, fordi det er det, der bliver opfordret til, når man ser alle de store gule udsalgsskilte hænge rundt omkring i butikkerne. For at undgå denne forbrugermentalitet, så gælder det om at sætte sig ind i, hvad det egentlig er, man har brug for. Sæt Jer ned derhjemme og diskuter, hvad det virkelig er I mangler.

 

Måske er det netop en ny og energivenlig vaskemaskine, som kan skåne miljøet. Dernæst undersøger I, hvor I kan få den vaskemaskine, som passer bedst til det behov, I skal have dækket, og så tager I hen til den givne butik på Black Friday og køber vaskemaskinen. På den måde er der lagt en plan hjemmefra, og man ender forhåbentligt ikke med at gå derfra med favnen fuld af føntørrere, SodaStream maskiner, digitalkameraer og alt muligt andet, som lige var på tilbud til en god pris. Vælg med omhu og invester i noget, som vil gavne vores miljø på længere sigt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *