Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Disse ting skal du have i haven, hvis du har børn

leg i haven

Børn og udendørs leg har til alle tider været en god kombination. Men forældre beskyldes ofte i dag for ikke at skabe nok forudsætning for, at deres børn kan få nogle gode og aktive timer udendørs. Har den udendørs leg tendens til at blive udskiftet med timer foran fladskærmen eller tabletten hjemme hos dig, kan du overveje, om du kan skabe bedre forudsætninger for, at dine børn kommer ud og leger. Det at lege og være aktiv er nemlig et vigtigt led i børns udvikling. Du kan eksempelvis starte med at indrette din egen have, så der bliver plads til maser af aktivitet og leg.

Legestativ

Har man plads i haven, er det selvfølgelig oplagt at have et legestativ, når man har børn. Måske bor du ikke i et område, hvor der er en legeplads lige rundt og hjørnet, eller også vil du bare gerne opfylde den ultimative barnedrøm – at have sin egen legeplads lige i baghaven.

Legestativer fås i forskellige størrelser og varianter, som passer til haver i forskellige størrelser og børn i forskellige aldre. Du kan enten købe et af disse færdiglavede stativer, eller du kan vælge at kaste dig ud i et gør-det-selv projekt og bygge dit eget. Det vigtigste er naturligvis at sikkerheden er i orden, så dine børn trygt kan lege og hygge sig, uden at du skal bekymre dig for, at de kommer til skade. Snak eventuelt med dit barn eller dine børn om, hvad de godt kunne tænke sig, så de får netop det legestativ, de drømmer om.

Trampolin

Trampoliner i haven er især inden for seneste år blevet en populær ting. Det er ikke svært at se, hvorfor børn og barnlige sjæle kan få masser af tid til at gå med at hoppe og lære at lave forskellige tricks på trampolinen. Men også det faktum, at en trampolin giver anledning til masser af god motion taler for at anskaffe en til baghaven, hvis man har børn.

Der findes et hav af forskellige trampoliner til haven. De fleste vælger typen, der står på et par ben og har et sikkerhedsnet rundt om, men man kan også vælge typen til nedgravning, hvor trampolinen simpelthen graves ned i jorden. Læs om, hvilke forskellige typer af trampoliner, der findes, og hvordan du vælger den rigtige ved at klikke på denne kilde.

Højbede

Ikke alle børn er til vild leg og aktivitet, og det er også i orden. Det betyder dog ikke, at man ikke kan tilbringe udendørs kvalitetstid i hinandens selskab. Hvad med eksempelvis at lave nogle højbede i haven, hvor du sammen med dit barn kan plante forskellige grøntsager. Det er både sjovt og lærerigt, og barnet kan være med fra start til slut. Plant eksempelvis ting som gulerødder, ærter, radisser og lignende, som er forholdsvis nemme at have med at gøre, så barnet kan være med til at passe planterne. For det mere rolige barn, er det en oplagt mulighed for at være udendørs, uden nødvendigvis at skulle deltage i vild leg og aktivitet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *