Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Forklaring af mærkerne på kosmetiske produkter

svanemærket

Når jeg køber kosmetik, er der altid en nem måde at finde de allergivenlige og miljørigtige produkter. Man har nemlig gjort det så smart, at man har markeret disse produkter med nogle forskellige mærker, sådan man kan genkende disse produkter og sikre sig, at de er sunde og naturlige.

I denne artikel vil jeg se lidt nærmere på nogle af disse mærker.

 

Svanemærket – hvad betyder det nu?

Svanemærket kender du med garanti godt. Det bliver ofte nævnt i reklamerne, og det lyder så godt. Men hvad er det nu, at det betyder? Det ser vi på nu.

Svanemærket er det nordiske miljømærke. Det vil du altså også kunne finde i Norge og Sverige. Hvis du køber et svanemærket produkt, er du sikret, at dette produkt skader naturen mindst muligt. Der bliver ført en streng kontrol, der undersøger hvert eneste step i produktionen af dette produkt. Det er alt lige fra ingredienserne, indpakningen og hvordan man skaffer sig af med produktet igen. Der er dog også visse ting, du alligevel skal være opmærksom på, når du køber et svanemærket produkt. Det er nemlig kun med fokus på miljøet. Det betyder også, at selvom et mærke er svanemærket, behøver det ikke nødvendigvis være allergivenligt. For at være sikker på det, skal vi nemlig videre til næste afsnit à

 

Astma-Allergi Danmark – den blå krans

Er du allergiker ligesom mig, så er det altid en god idé at holde øje med dette mærke. Det er nemt at genkende på sin blå krans, og det betyder kort sagt, at der er skærpet regler for de ingredienser, der er i det givende produkt. Ingredienserne i produkter der er mærket af Astma-Allergi Danmark er de ingredienser, hvor der er den mindste chance for at man skulle udvikle Allergi, astma eller eksem. For eksempel må produkterne ikke indeholde farvestoffer og parfume. Dertil skal alle ingredienserne have et formål. Dette sikrer, at der ikke kommer en masse ingredienser i produkterne, der intet formål har.

..det kan være svært at få hele pakken

Problemet med disse to mærker er, at det er utrolig svært for producenterne af overholde begge disse mærkers krav. Det er derfor meget sjældent, at du både ser et produkt, der er Allergi og svanemærket. Det er dog bestemt muligt!

Mit råd til dig vil dog være, at du skal tænke dig om. Bare fordi at de har et specielt mærke, burde du stadig se på ingredienserne og undersøge, om dette produkt er godt for dig.

Jeg håber, at denne artikel gav dig lidt afklaring i den store jungle over mærker. Hold dig ikke tilbage for at læse vores andre artikler her på siden!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *