Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Guide: Bliv bedre til at restituere efter hård træning

 

Dyrker du udholdenhedssport og har problemer med at restituere optimalt? Denne gang på Naturligeprodukter.dk kigger vi nærmere på, hvordan du kan optimere din restitution. Vi har spurgt en række udholdenshedsatleter med henblik på at få deres bedste tips og tricks til restitution.

 

Massage er guld værd

Der er ingen tvivl om, at massage er guld værd i forhold til at blive frisk igen efter hård træning. Massage går ind og løsner musklerne op og kickstarter den proces, der sørger for, at du bliver frisk igen til at træne.

 

Desværre er det de færreste af os, der har adgang til en massør efter hver træning. Som alternativ kan du i stedet benytte dig af de populære foam rollers. De har en ganske positiv effekt, der faktisk kan øge din blodcirkulation. På Youtube.com kan du finde en masse videoer, der viser, hvordan du bedst muligt bruger din foam roller med henblik på at restituere.

 

Spis det rigtige efter træning

Ved at spise det rigtige efter din træning kan du virkelig hjælpe kroppen godt på vej mod at blive 100% frisk igen. Hvad du skal spise afhænger meget af din træningsform, hvad du kan lide og andre faktorer.

 

Dog går du aldrig helt galt i byen med at vælge en kost med en overvægt af kulhydrater og især protein. Kroppens muskler har nemlig brug for protein i forhold til at vokse sig stærkere. En proteinshake efter træning er for eksempel en glimrende ide uanset, hvad du træner.

 

Tag et hvil på din sofa

Har træningen været ekstra hård og føler du dig søvnig? I så fald bør du søge mod den nærmeste sofa eller sovesofa med henblik på at tage et hvil/en powernap. Det er en god ide at tage et hvil, da du på den måde får kroppen i ro og arbejder din puls ned. En høj puls er ikke just ensbetydende med en optimal restitution.

Benyt dig af kompressionstøj

En anden og for nogle meget effektiv metode til optimal restitution, det er kompressionstøj med fokus på benene. Der findes et væld af gode produkter på markedet, der kan hjælpe dig med at øge din blodtilførsel i benene. Produkter som helt klart er værd at prøve. Især hvis du har problemer med at slappe af i dine ben.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *