Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Kondomer er ikke kun til beskyttelse

Kondom i soveværelset

Det er selvfølgelig den vigtigste funktion kondomer har. Faktisk har kondomer været i brug som et værn mod kønssygdomme i over 500 år. Muligvis meget længere endda. Fra det antikke Kina findes der beretninger om en slags kondomer der dog kun dækkede penis hovedet.

I den europæiske antikke, i Grækenland og Rom, har prævention af graviditet været kvindernes ansvar. Sådan noget som et kondom var kulturelt helt utænkelig. Men kvinderne har brugt alle mulige hjælpemidler. Bl. a. såkaldte pessarer, som er en slags kondom for kvinder. Det er en lomme som indføres i vagina og som blokerer sædens fremmarch til kvindens æg.

De første kondomer i Europa blev lavet af lammeskind. Dvs. lammetarm, som er et meget tyndt skind som også er gennemsigtig. Et kondom fra 1500 tallet lignede altså et moderne kondom en hel del.

Kondomer kan også være sjove

I dag kan man lave kondomer, som er så tynde, at de næsten ikke kan føles. Det har ellers altid været det stærkeste argument imod kondomer. At manden mister en stor del af fornøjelsen ved samleje, fordi kondomer dulmer følelsen.

Men den ustandselige menneskelige fantasi og kreativitet har fundet på løsninger. Kondomer er ikke længere udelukkende en kedelig nødvendighed. Tværtimod, kan moderne kondomer berige dit sexliv og gøre det mere underholdende og spændende. Kort sagt, du kan sagtens bruge kondomer til at få ikke dårligere, men bedre sex endda.

Der findes nu et kæmpe udvalg af forskellige kondomer. Hvad med et kondom der smager af jordbær eller fersken? Intet problem. Du kan faktisk finde mange flere smagsvarianter.

Farvestrålende små sjovere

Kondomer findes også i alle mulige farver, endda selvlysende. Men det er især formen der kan have en stor indflydelse for hvordan det sex føles. Kondomer med ribber og nopper fx giver en ekstra stimulering, både for ham og for hende.

Gummi kondomer kom først på markedet i midten af 1800 tallet, Latex blev brugt fra omkring 1920. I dag er de fleste kondomer stadig lavet af latex. Latex er et naturmateriale. Det er det størknede harpiks fra gummitræet. I princip kunne du bare pensle flydende latex på dilleren, og vente indtil den tørrer. Brug evt. en hårtørrer så det går hurtigere.

Det kunne måske være sjovt at prøve. Men ellers anbefales der at købe et færdigt kondom. For folk der ikke kan tåle latex findes der kondomer af PU.

Hvis latex ikke er natur nok, kan du faktisk stadig få kondomer af lammetarm. Nogle elsker det bare så naturligt som muligt, også når det gælder elskov.

Mange former og størrelser

Når du køber kondomer ved kassen i supermarkedet er det næsten kun enhedsstørrelser. Ligesom der findes sokker fra størrelse 37 – 47, så findes der også kondomer der passer på alle penis størrelser. Nærmere sagt, passer nogenlunde til næsten alle størrelser.

Men når du bestiller kondomer online i ”faghandelen” får du ikke kun et større udvalg af varemærker og modeller. Du kan også få kondomer i den størrelse der passer dig bedst. Det er jo ligesom når du køber et habit fra stangen eller få den skræddersyet. Hvad ville du mon foretrække hvis du havde et valg?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *