Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Opskriften på det sunde liv – hvad er den?

Lad os slå det fast med det samme; der findes ikke noget entydigt svar på det spørgsmål, titlen stiller. For det første er det vanskeligt at definere, hvad et sundt liv egentlig indebærer – skal man have vaskebræt, en lav fedtprocent, et højt selvværd, masser af energi og velvære eller noget helt femte? For det andet er vi alle sammen forskellige, og det er derfor svært at komme med en ”opskrift”, som passer på alle 5,5 millioner danskere – for ikke at sige de over 7 milliarder mennesker, der lever på kloden. Ikke desto mindre vil vi i denne artikel gerne komme med nogle generelle råd, du kan følge, hvis du gerne vil leve et lidt sundere liv.

 

Spis sundt og varieret – det er en rigtig god start

Det første råd herfra er egentlig meget banalt og ligetil. Uanset om du gerne vil tabe dig eller bare bevare din sunde livsstil, så er det vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Det nytter altså ikke noget at bestille mad fra Just-Eat hver eneste dag, selvom det selvfølgelig er nemt og bekvemt. Ofte ender det nemlig med at være knap så sund mad, der bliver bestilt herigennem, så vi anbefaler, at du selv begiver dig ud i køkkenet, hvor der skal snittes grøntsager, brunes kød og koges vand. Det er ganske simpelt at lave sund mad, og det kræver ikke flere timer i indkøbscentret efter specialvarer fra eksotiske lande.

 

Den sunde og varierede kost danner grundlag for, at du kan få de næringsstoffer, du har brug for, herunder naturligvis vitaminer og mineraler. Dette er kroppens byggesten, men selv hvis du ikke får tilstrækkeligt af et givent vitamin eller mineral igennem din kost, kan du supplere dit naturlige indtag via kosttilskud, der dog aldrig må erstatte dele eller hele din varierede kost. Mener du ikke, at du får nok af et eller flere vigtige vitaminer, kan du finde billige kosttilskud på Naturoghelse.dk.

naturoghelse - naturligeprodukter

 

På med løbeskoene og afsted

Vi ved det godt! At løbe er ikke verdens sjoveste beskæftigelse i starten, og der er sikkert en million ting, du hellere ville lave end at hoste og pruste efter halvanden kilometers løb på en snorlige grusvej. Al begyndelse er hård, og det er ikke for sjov, at løbetræningen menes at være en af de træningsformer, der belaster kroppen mest muligt. Ikke desto mindre er træning og motion – det værende løb eller fitness – en integreret del af en sund livsstil, uanset om du vil indrømme det eller ej. Man kan passende sige, at kosten er grundlaget, mens motionen er det, der får din krop til nye højder – både ift. vægt, muskelmasse og kondition.

 

Hvis du ikke er så meget for at løbe, så findes der heldigvis tusindvis af træningsformer – lur os, om der ikke er en eller to, som passer bedre til dig. Det er sådan set underordnet, hvilken træningsform du vælger – bare du kommer afsted frem for at sidde i sofaen og se Netflix. Nu når vinteren nærmer sig er en ski- eller snowboard ferie faktisk en rigtig god måde at kickstarte en aktiv livsstil på – for på en uge på ski eller snowboard er man utrolig aktiv, næsten uden man mærker det, fordi man har det sjovt i mens. Når man så kommer hjem er det “bare” om at holde aktivitetsniveauet oppe.  Det hjælper hverken dig selv, din motivation eller din krop. En rigtig god måde at komme ud af starthullerne er at tage en kammerat under armen. På denne måde forpligter i hinanden, så den ene ikke lige pludselig springer fra eller giver helt op – det vil være at svigte den anden. En træningsmakker gør også motionen sjovere, end hvis du bare var alene. Det bliver desuden nemmere at få feedback, hvis der er noget, du gør rigtigt eller forkert. Endvidere vil der altid opstå en naturlig konkurrence imellem jer, hvilket kun motiverer yderligere til at yde endnu mere, så man lige er en anelse foran sin ven.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *