Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sådan holder du en sjov alkoholfri fest

Fest

Kan man forbinde noget så fjernt som en sjov fest og ingen alkohol? Selvfølgelig kan man det. Det ville være absurd, hvis ikke man kunne forestille sig det.

For ja, alkohol er en del af vores kultur, og den del vi virkelig holder fast i med næb og klør. Men kommer vi ikke alle til et tidspunkt, hvor vi faktisk godt kunne leve uden?

Er vi i virkeligheden så afhængige af de dropper sprit i vores blod? Det er vi måske slet ikke. Og hvor kunne det være herligt, hvis man kunne være hovedpinen og tømmermændene foruden. For dem har de færreste mennesker behov for.

Er dit behov virkelig så stort?

Behovet for alkohol til fester kommer flere steder fra. Den ene kan vi tillægge vores kultur, og så kan vi bare fralægge os alt ansvar for alkoholforbruget.

Den anden kan vi placerede på morskaben. Det er sjovt at drikke. Vi mister vores hæmninger, vi rykker tættere sammen både mentalt og fysisk.

Vi er i forvejen en smule sky i vores kære land, men måske er det slet ikke alkoholen, vi behøver. Måske er det faktisk noget andet, vi også er ret dygtige til. Måske er det bare fjol, morskab og udklædning.

Vi kender hinanden i Danmark på vores humor, på den gakkede, larmende og sorte humor. Hvorfor er det ikke den, vi finder frem til festen.

Det kunne være med flere kostumefester. Og allervigtigst til sådan en fest – hatte til kostumefest.

Hatten giver altid lige det sidste til en udklædning, og så trækker det lidt på smilebåndet hos personen over. Det er også en måde at skabe morskab, feststemning og kontakt til en fest.

Skab ramme for den fest, du ønsker

Du vil med det samme opleve til din kostumefest uden alkohol, at I ikke drikker lige så meget. Selvfølgelig drikkes der ikke alkohol til en alkoholfrifest. Men alle de mængder drinks, øl og vin drikkes bare ikke, når de er uden alkohol.

Det kan virke en smule underlig eller ikke hvert fald anderledes, men det er en af de ting, man skal vænne sig til. Og man vænner sig lettest til det ved at sætte rammerne anderledes.

Med hatte til kostumefest kunne I starte med nogle lege til festen, der får folk i gang, så de smider nervøsiteten, i stedet for at starte ved et bord med nogle glas vin – det behøver i ikke.

Alkoholen kan udelades, hvis du ønsker det

Selvom vi måske siger, vi har behov for alkohol for at have en sjov fest, er det faktisk ikke sandt. F.eks. med hatte til kostumefest får man blødt nemmere op i folk.

Der bliver kortere til dansegulvet, kortere til grinene, kortere til det gode samtaler – som faktisk giver mening. Og det bliver nemmere at inkludere alle.

Alkohol er slet ikke så vigtigt til vores fest, som vi måske går og tror. Den er kun så vigtig, som vi selv gør den til, og så vigtig som du lader festen gøre den til.

Så sæt rammerne rigtigt, det kunne være med hatte til kostumefest.

2 Kommentarer

  1. Amalie Jensen

    Jeg elsker kostumefester og glæder mig især til halloween lige om lidt. Synes altid festen bliver meget sjovere, når der er lidt udklædning involveret.

    Svar
  2. Lisette Ørum

    Det bliver bare ikke det samme i år når de små poder ikke må gå ud i verden og “rasle”. Vi holder festen hjemme og gå bananas i fake blod.

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *