Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sådan opbevarer du bedst dine fødevarer i længere tid

For enhver indehaver af, eller medarbejder i en restaurant, en kantine, et storkøkken eller anden virksomhed, hvor der produceres fødevarer, kender behovet af at forlænge råvarernes levetid ved konservering. Der kan være flere måder at gemme fødevarer på, og frysning, er nok den mest udbredte i dag. Hvis man skal konservere med andre metoder, kan der både saltes, syltes og henkoges. Det gør man bedst forbindelse med konservering af urter, frugt og grønsager, hvor strukturerne i de friske råvarer går tabt ved frysning. Frysning, er derimod særdeles velegnet, når man taler om opbevaring af kød, fond, brød og saucer. I et køkken er indkøb og logistik ofte en kamp mod tiden, da det ofte vil være svært at vide hvor stort et behov man har for de forskellige råvarer, og en industri fryser vil være noget de fleste køkkener, der ikke har en, drømmer om at have. Der er forskel på en kantine, eller catering virksomhed, hvor man kan planlægge hvilke retter man vil lave og dermed kan styre indkøbet derefter, og så en restaurant, hvor man måske kan have lidt sværere ved at forudse, hvad der bliver bestilt netop den aften, og her skal man se på hvilke forskellige slags frysere, der findes.

Afdæk dit behov

Når man står overfor at skulle anskaffe sig udstyr til et køkken, er det først og fremmest vigtigt at man gør sig klart hvad behovet i køkkenet er. En industri fryser, er kendetegnet ved at være rummelig, og opretstående, så man let kan få et overblik over hvor varerne står. Fryseplads, kan man næsten ikke få for meget af i et større køkken, men til gengæld kan udnyttelse af pladsen i lokalerne, godt betyde at man er nød til at tænke i effektiv brug af pladsen. Her kan et dobbelt fryseskab f.eks komme på tale, da det fylder mindre end to forskellige skabe. Samtidig skal man så have en relativt stor væg at sætte det op ad. Lad dig inspirere af gastroudstyrs udvalg for at komme nærmere en beslutning omkring, hvad du vil investere i. Da en fryser, bruger strøm hele tiden, er det også væsentligt for økonomien at se på energiforbruget. Jo lavere jo bedre.

Udnyt pladsen effektivt

Mange har det nok lidt i baghovedet, når vi spiser ude, hvordan er maden egentlig opbevaret og håndteret i restauranten, og en ting er helt sikkert, hvis ikke køkkenchefen har en plan for opbevaring af fødevarerne, vil der også ofte kunne gemme sig noget bagest i fryseren, som er i risiko for at ligge lidt for længe, inden det skal bruges i restauranten. Ofte vil man inddele en industrifryser efter hvad man bruger mest, og derefter have hylder til den mad, der skal anvendes først og en anden til det, der lige er lagt ind. Frysetiden for de fleste slags kød er maksimalt 3 måneder, hvis det ikke er brugt inden da vil kødet blive tørt. Den opretstående fryser, gør det optimalt at få et overblik over, hvad man har på lager i køkkenet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *