Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sådan vælger du det rette miljørigtige tøj

Flere og flere danskere et begyndt at købe miljørigtigt tøj, der er produceret under ordentlige forhold, og som skåner miljøet. Et helt nyt fokus på mode og livsstil har set dagens lys – med god grund. Tekstilindustrien forurener og producerer uanede mængder under uetiske forhold, og det kan være utrolig svært at vide, hvilke mærker man skal styre uden om i butikkerne, hvis man vil sikre sig at købe tøj, der er produceret under ordentlige forhold. Læs denne artikel, hvor du bliver guidet til at vælge det rette miljørigtige og etiske tøj i butikkerne.

Underleverandører gør det svært for virksomhederne

Når tøj bliver produceret på den anden side af kloden, kan det være svært for de mange modevirksomheder at vide, hvordan tøjet bliver produceret. Dette er naturligvis ikke nogen undskyldning for at producere tøj under uetiske forhold, men sandheden er bare, at det kan være svært for virksomhederne at have et overblik over de mange underleverandører. Ofte anvender større virksomheder den samme fabrik til at producere tøj, hvor det er forholdsvis ligetil at inspicere og sikre, at alt foregår under ordnede forhold. Problemet er derimod de mange underleverandører til fabrikkerne – her kan tøjvirksomhederne ikke altid være sikre på, at forholdende er gode.

Vær kritisk og stil krav

Der er mange ting, du selv kan gøre for at træffe de rette valg, når du står ude i tøjbutikkerne. Tøj kan sagtens produceres med fokus på miljø og en retfærdig behandling af de ansatte – det kræver dog, at du bruger en smule mere tid på at finde tøjet, end du normalvis ville skulle gøre. Du skal også være underforstået med, at udbuddet ikke er lige så stort som traditionelt produceret tøj.

Disse 3 ting kan du roligt gå på jagt efter i tøjbutikkerne:

  1. En af mulighederne er tøj, der er produceret af genanvendelige materialer. Her bliver tøjet produceret af genbrugsmaterialer og sparer derfor på ressourcer og den klimabelastning, der ville have været ved at producere helt nye materialer i stedet for.
  2. Gå efter Fair Trade, hvilket betyder, at de mennesker, som har lavet tøjet, har været ordentligt behandlet under ordnede forhold. Du finder et mærke i tøjet, som indikerer, at det er Fair Trade.
  3. Økologisk bomuld kan også være vejen frem. Her produceres bomulden uden sprøjtegifte, som ellers normalt bliver anvendt i bomuldsproduktion. Hvis du køber økologisk, er du altså ikke med til at forurene jorden og vandløb med giftige sprøjtemidler.

Dyrevelfærd i fokus

Dyrevelfærd er de sidste år kommet i fokus, hvilket har betydet massive ændringer af produktion inden for flere forskellige brancher. Hvis du gerne vil købe tøj med god samvittighed, kan du med fordel styre uden om de mange modevarer produceret af pels og skind. Du kan i stedet vælge ’fake fur’, som vil give dig det samme look, blot uden at et levende væsen bliver nødt til at lade livet. På denne hjemmeside kan du gå på opdagelse i et sortiment af tøjvarer produceret i uægte pels.

Overvej, hvordan dit budget ser ud

Hvis du vælger at skifte klædeskabet ud med mere miljørigtige produkter, må du også være indstillet på at skulle hive en smule flere penge op ad lommen, når du shopper. Det er nemlig en smule dyrere at købe miljørigtigt og økologisk – her kan du lære meget mere om, hvordan du styrer din økonomi, og om hvordan du kan omlægge denne, så der bliver flere penge til at træffe de rette tøjvalg ude i butikkerne.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *