Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sunde vaner grundlægges i barndommen

Børn i skolealderen, skal have madpakke med i skole, og det er bestemt ikke elsket af alle. For både børn og forældre er madpakken en del af hverdagen i mange år og derfor er det værd at give den lidt ekstra opmærksomhed, for at undgå at den havner nederst i tasken og aldrig bliver spist. Madpakken skal kunne mange forskellige ting. Den skal indeholde noget grønt, noget mættende, noget lækkert og gerne være inspirerende for barnet at åbne. Samtidig, skal den helst ikke kræve alt for meget arbejde af de voksne, der ofte har nok at se til.

Hører du til den gruppe af forældre, der gerne vil have at dit barn får så gode og naturlige råvarer til hverdag, som muligt, kan det godt være en udfordring at finde inspiration til at variere maden og samtidig ramme noget, som barnet kan lide.

Forberedelse forbedrer resultatet

De to vigtigste aspekter, i forbindelse med børnenes madpakker er inddragelse børnene og derudover er planlægning og forberedelse alfa og omega. Når børnene inddrages i, hvad de skal have med på madpakken, er der større sandsynlighed for at de faktisk har lyst til at spise maden, samtidig kan man som forælder få en rigtig god dialog med barnet omkring, hvad der er sundt og mættende. Inspiration finder du f.eks. ved at søge på Madopskrifter på forskellige hjemmesider og blogs. Ofte er der god inspiration at hente hos forældre, der har stået i den samme situation. En god idé er at bruge weekenderne på at planlægge, købe ind og bage til madpakken. De fleste børn kan godt lide f.eks. boller med revne grønsager hvis det er bagt som muffins eller hjemmebagte boller.

Tilbered maden sammen med børnene

Ofte synes børn det er rigtig sjovt at være med i køkkenet, og er mere motiverede for at spise madpakker, hvis de selv har været med til at lave dem. Normalt står du måske ikke og laver agurketænder  og olivenøjne på leverpostejmaden, men når børnene er med, er det en god idé at gøre det lidt sjovt, så der er mere i det en blot en kedelig madpakke. Det kan samtidig være en måde at få børn til at interessere sig for mad, når de er med til at bage, skære grønsager, ligesom det giver nogle gode snakke om, hvad der er sundt og hvad man skal spare på i kosten.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *