Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Tips og tricks til at undgå stress

Gennemgår du en presset periode på arbejdet eller i forbindelse med studiet? Oplever du, at du ikke kan lægge tingene fra dig, når du har fri? Så skal du læse med her, hvor du vil blive præsenteret for tips og tricks til at undgå stress og søvnmangel – få flere søvntips her.

I stressede perioder bliver man let påvirkelig af de forskellige lyde, der kan opstå i løbet af natten. Kroppen gennemgår en stressperiode, hvor hjernen kører på højtryk i løbet af dagen, og derved er man mere tilbøjelig til at vågne om natten.

Stress kan være en afgørende faktor i forbindelse med søvnproblemer. I langt størstedelen af de tilfælde der er registreret, som omhandler søvnproblemer, er det stress, der er den udslagsgivende faktor. Forsker i søvn, Søren Berg understreger, at tomgangen i hjernen hos folk, der lider af stress, er højere end normalt, og derfor kan de opleve problemer med deres søvn.

Det er videnskabeligt bevist, at hvis et menneske oplever en stresset situation, så har vedkomne sværere ved at falde til ro og opretholde roen, når den indfinder. Det bliver samtidig sværere at sove, og derved fastholdes stressen i kroppen, da hjernen ikke får fuld mulighed for at rydde op i alle de stress-faktorer, som har hobet sig op i løbet af dagen.

Guide til styring af stress

Lider du af stress i stort omfang, og har du forsøgt dig med de nedenstående råd til at afdæmpe stress, er det vigtigt at du søger professionel hjælp. Hvis du derimod lider af stress i mildere grad, kan de følgende tips og tricks hjælpe dig på vej til at tage magten over stressen.

  1. Hvad stresser dig?

Find ud af, hvad det er, som er afgørende for, at du føler dig stresset. Hvis du kan finde vej til den trykkende faktor i forbindelse med stressen, så er du kommet langt, og kan derved begynde at arbejde videre med at afhjælpe den stressede hverdag.

  1. Snak med dine nærmeste

Tag fat i din familie og venner, og fortæl dem om dine lidelser. Det er vigtigt, at du har nogen at støtte dig op af, når du gennemgår stressede perioder. Det giver både ro og overskud at dele situationen med andre, og du kan derved hente inputs til at takle diverse opgaver, som før kunne virke uoverskuelige.

  1. Positive tanker

At tænke positivt vil kunne opretholde overblikket, og du vil på denne måde kunne dæmpe de stressede tanker. Hvis du kan lære dig selv at vende negative tanker til noget positivt, vil det skabe overblik og overskud i langt højere grad, end hvis du har en negativ tilgang til det hele.

  1. Motion

Fysisk aktivitet er sundt for både krop og sjæl. Hvis du kan formå at trætte din krop ved hjælp af motion, så har stressen ikke den samme mængde energi at tage af, og vil derved blive begrænset. Motion producerer endorfiner i hjernen, som ligeledes vil få dig til at tænke positive tanker.

  1. Spis sund og varieret

Næringsrig mad giver energi og drivkraft til kroppen. Ved at spise sundt og integrere nogle sunde rutiner i forbindelse med kosten, kan du genskabe og opretholde energi i hverdagen. Undlad at drikke for meget kaffe, og i givet fald, lad vær med at drikke den sidste kop kaffe efter klokken 16:00. Koffein påvirker kroppen i op til 8 timer efter indtagelse, og derved kan det påvirke din nattesøvn negativt.

  1. Faste sengetider

Sunde rutiner, når vi snakker søvn, betyder faste sengetider. Sørg for at få skabt et grundlag og en ”kalender” for din krop, så den har en mulighed for at finde ro på de samme tidpunkter af døgnet, og sørg for at gøre det til en fast rutine, så kroppen har det bedste grundlag for at finde ro. Forskning viser, at et gennemsnitligt voksent menneske skal have 7-8 timers søvn hver nat.

Stadig uden søvn?

Hvis ingen af de ovenstående råd virker, så er det meget vigtigt, at du kommer til lægen og får noget professionel hjælp. Det er dit helbred, du ”leger” med, og derfor er det vigtigt, at du tager dine søvnproblemer meget alvorligt, hvis de står på over en længere periode.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *