Kontakt@Naturligeprodukter.dk

5 gode fif til at shoppe økologisk babytøj

Der er mange gode grunde til at købe økologisk tøj til dine børn. Meget tøj indeholder ftalater, formaldehyd, tungmetaller fra farvning, pesticider fra bomuldsproduktionen, kemikalier, hormonforstyrrende stoffer. Alt dette udsætter du dagligt dit barns hud for. Desuden skader tekstilproduktion miljøet. Med andre ord er det både godt for miljøet og for dit barn at købe økologisk tøj.

Hvis du allerede har besluttet dig for at købe økologisk tøj til dit barn, men ikke ved hvad du skal gå efter, får du her et par gode råd til hvad du skal gå efter, når du shopper.

1. Certificering

Det er en god ide at kigge efter certificeringsmærker når du køber økologisk babytøj. De sikrer at det tøj du køber overholder visse værdier i tøjproduktionen. Det kræver meget dokumentation at blive certificeret som tøjmærke og strenge forhold gennem tøjproduktionen. Den strengeste certificering der findes inden for tekstilproduktion er GOTS certificeringen, der sikrer økologisk omtanke gennem alle tøjproduktionens stadier. Du kan læse mere om certificeringen på GOTS egen hjemmeside her: http://www.global-standard.org/ . Du kan ligeledes kigge efter EU-blomsten, som er EUs egen miljømærkning.

2. Certificering du skal undgå

Ligesom du med fordel kan kigge efter bestemte certificeringer, er der også certificeringer du bør undgå. Dette gælder blandt andet Öko-tex mærkningen. Denne certificering stiller kun krav til selve slutproduktets indhold af kemikaler, men ingen krav til produktionens forskellige stadier.

3. Mode og økologi

Det er en misforståelse at mode og økologi ikke hænger sammen. Der findes massere af økologisk modetøj og særligt til børn. Et godt tip er at finde en webshop hvor du kan lide stilen og så bruge den. Her findes der mange at vælge imellem, men et rigtig godt eksempel er Økoyngel.dk – økologisk babytøj, hvor du finder rigtig meget fint økologisk babytøj og børnetøj.

4. Pris

En anden misforståelse er at det er dyrt at købe økologisk. Det behøver ikke være dyrt, hvis bare du undersøger markedet lidt.

5. Tryk

Vær sikker på at det tøj du køber med tryk ikke indeholder ftalater. Dette er et kemikalie til at blødgøre det plastik der bruges til at lave tryk. Stoffet er dog mistænkt for at være stærkt hormonforstyrrende og bør undgås.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *