Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Allergivenlige kondomer og glidecreme

Er du overfølsom eller allergisk overfor kondomer? Så bør du læse denne artikel. Hvis du blot vil vide mere om overfølsomhed og allergi, kan du læse mere om det på Astma- og allergiforbundets hjemmeside via linket her.

Overfølsomhed og allergi

Fra naturens side kan man være overfølsom for en række ting der på mange måder kan besværliggøre ens liv og dagligdag, og dette gælder også i soveværelset. Måske ved du ikke selv om du er det, men flere og flere bliver allergiske over latex, hvilket er den type gummi der bliver brugt til produktionen af kondomer. Latex indeholder det som hedder latexprotein, som er et naturligt stof der stammer fra gummitræet. Latex findes i mange almindelige ting som f.eks. balloner, gummihandsker og kondomer.

Mange vil opleve overfølsomheden som en kløe, rødlighed og hævelse under og efter sex, hvis man har dyrket sex med kondom. Dette kaldes for en allergisk straksreaktion, altså at din krop reagerer med det samme når din krop kommer i kontakt med det produkt du er overfølsom over for. Nogle er genetisk mere udsatte for at blive allergiske, mens andre bare kan udvikle allergi over tid, men som ofte skal man have haft stor kontakt med produktet før man udvikler allergi.

Som behandling mod den allergiske reaktion, er det bedst helt at undgå det produkt man er overfølsom over for, eller at få behandling for overfølsomheden.

Latexfri kondomer

Før man går til lægen og bliver testet for diverse overfølsomheder kan du prøve at have samleje med et latexfri kondom. Du kan finde mange forskellige billige kondomer ved at søge på nettet, så det eneste du behøver at gøre, er at bestille dem.

De latexfri kondomer bruges også af mange der ikke har latexallergi, både som en forebyggende effekt mod latexallergi, men også fordi disse kondomer er lidt tyndere i materialet og er bedre til at lede kropsvarme. Derfor foretrække nogle faktisk latexfri kondomer.

Allergivenlig glidecreme

Nogle oplever også problemer i form af irritation og kløe når de bruger glidecreme under et samleje. Her er det dog også muligt at finde forskellige glidecremer der både kan være økologiske, allergivenlige og uden tilsætningsstoffer, parabener eller andre ingredienser der kan irritere huden. Det er nemt at finde en billig glidecreme ved at søge på nettet, eller via linket her.

Et af de stoffer du kan være overfølsom for i en glidecreme, kan være silikonen. Du bør derfor sikre dig at din glidecreme er vandbaseret frem for silikonebaseret. Nogle foretrækker silikonebaseret glidecreme, da selve smøre effekten holder længere og man derfor ikke skal bruge så meget af den. Til gengæld nedbryder den silikonebaserede glidecreme det gummi som kondomer er lavet af, og kan derfor få kondomerne til at briste, og det kan også ødelægge sexlegetøj.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *