Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Brug naturligt garn når du strikker

Her på naturligeprodukter.dk går vi naturligvis meget op i naturlige produkter. Et af de steder hvor det er let at gøre brug af naturlige ting, er når man vil strikke sit eget tøj, tørklæder, sokker eller andet.

Naturligt garn er at foretrække, da det ikke er lige så hårdt for vores miljø som de kunstige ting der bliver lavet til at strikke med, derudover finder vi både kvaliteten bedre i forhold til holdbarhed, varme og udseende.

Hvad er garn?

Garn er flere dele af et materiale der er snoet sammen, så det blive en lang garnline. Hver streng består af nogle fibre, der tilsammen bliver til den garnnøgle som vi kender fra diverse garnhandlere og som vi bruger til at strikke vores tøj med.

Garn anvendes i stor udstrækning til at producere tekstil, herunder både til vævning, strikning og filtning. Garn som de fleste køber i hobbybutikker bliver herhjemme brugt til at strikke med, da de fleste der strikker gør det for at få sit eget unikke tøj, samtidig med de finder det interessant at strikke. Tidsmæssigt og økonomisk set er det naturligvis mere omkostningsfokuseret at købe færdiglavet tøj, men der er noget helt særligt ved at strikke sit eget, og det er der mange der har fået øjnene op for.

Derudover er man også mere sikker på hvad tøjet er lavet af. Køber man selv garnet der bliver brugt til at strikke er man mere sikker på at tøjet er lavet af naturlige produkter.

2 gode garnmærker, til dig der vil lave tøj af naturlige produkter.

Vi vil herunder komme ind på 2 garnmærker, vi finder særligt interessante hvis man er interesseret i så naturligt garn som muligt.

Det første mærker er hoooked zpagetti. Hooked zpagetti består af 90% genanvendt bomuld. Garnet er fremstillet af andre overskudsrester fra tekstilindustrien. Der er både et højt indhold af bomuld og man bruger rester der ellers blot skulle være kasseret. På den måde er det både naturligt og miljøvenligt, et mærke man kan strikke med, med god samvittighed.

Järbo garn er det andet mærke vi hos naturligeprodukter vil slå et slag for. Järbo er et svensk familiejet firma, der går op i rigtig høj kvalitet af deres garn og er derfor en af de garnmærker vi selv jævnligt anbefaler. Køber man Järbo garn er man sikret, at ens tekstiler har en god holdbarhed og holder farven rigtig godt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *