Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Dæk dit daglige kalkbehov og bliv endnu skarpere

Kalk er en nødvendighed for vedligeholdelsen af vores knogler. Vores knogler består nemlig bl.a. af kalk, som er med til at give knoglevævet dets styrke. Hvis ikke knoglerne får kalk, så kan de ikke opbygge, reparere og vedligeholde knoglevævet. Det er altså yderst vigtigt at få nok kalk til sine knogler, ellers forsvinder der mere og mere knoglemineral med tiden. Det kan bl.a. føre til knoglebrud og knogleskørhed. Derudover har kalk generelt mange positive effekter på fysikken og psyken, så det er noget, man skal tage meget seriøst og være opmærksom på, at man får nok af.

For at bevare fysikken er det som nævnt essentielt med kalk. I de unge år er kalk med til at udvikle knoglerne. Hvis man får den rigtige mængde kalk, er man som tommelfingerregel garanteret en normal vækst. Som voksen er kalk med til at vedligeholde knoglerne, og selvom man i årene fra ca. 25 til 50 ikke har det samme behov for kalk, da knoglerne ikke længere vokser og man stadigvæk ikke er kommet i den alder, hvor man begynder at miste knoglemineral, så er det stadigvæk en nødvendighed for opretholdelse af kroppen.

Kalk giver en stærkere krop

Stærke knogler er ensbetydende med en sund og rask krop. For at få stærke knogler hjælper det dog ikke kun at indtage kalk, man skal også huske at dyrke motion og generelt være aktiv i hverdagen. Fysisk aktivitet stimulerer nemlig knogleopbygningen, og giver de bedste forudsætninger for, hvad kroppen kan præstere. Er man idrætsudøver på et forholdsvis højt plan, så er det endnu vigtigere med en stærk muskulatur, da man ellers ikke vil kunne yde på samme niveau som ens modstandere.

Har man fokus på at få kalk gennem maden og dyrke motion, så burde man som sund og rask person få dækket sit kalkbehov ind. Hertil skal det dog lige nævnes, at kalk ikke har nogen gavnlig virkning på knoglerne, hvis man ikke også sørger for at få indtaget D-vitamin. D-vitamin er at finde i fede fisk, såsom laks, makrel og sild, og i solens stråler.

Selvom det lykkedes de fleste mennesker at indtage kalk nok, så er der stadigvæk nogle mennesker, som lider af kalkunderskud. Det drejer sig f.eks. om de mennesker, der ikke kan tåle mælkeprodukter, folk der indtager bestemt medicin, eller folk som er over en vis alder. For disse mennesker kan det være nødvendigt med kalktilskud. Kalktilskud kan fås som kalktabletter og kan købes i de fleste supermarkeder, apoteker eller over nettet.

Kalk og D-vitamin har gavnlige effekter på psyken

Da kalk er med til at opretholde en god fysik, må det også antages, at det har gavnlige effekter for psyken. Fysikken og psyken er nemlig tæt forbundet, og har man en sund og stærk krop, vil man som regel også føle sig mentalt skarpere. Dertil er der mange beviser for, at mangel på D-vitamin kan være skyld i psykiske sygdomme såsom depression. Sollys har nemlig stor betydning for folks velbefindende, og får man ikke dækket sit behov for D-vitamin gennem sollyset, kan man være i stor risikozone for at blive deprimeret. Her skal man især være opmærksom på at få nok D-vitamin i vinterhalvåret, hvor solen sjældent viser sit ansigt. Løsningen på dette kan være at indtage D-vitaminpiller, i hvert fald i de mørkeste måneder. Så sikrer man sig i hvert fald det bedste udgangspunkt for et sundt sind, hvor man højst sandsynligt vil mærke, at man får mere energi til hverdagen og dens strabadser.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *