Kontakt@Naturligeprodukter.dk

God søvn kan gøre meget for dit udseende

Glad kvinde har orange trøje på

Forskere har i årevis undersøgt søvnens positive effekter. Der er altså ingen tvivl om, at god søvn er afgørende for vores sundhed. Det gælder blandt andet i forhold til immunforsvaret, appetitten og hukommelsen. Det er også tydeligt, at søvn har betydning for udseendet. Både indvendigt og udvendigt bliver du smukkere af at sove godt.

Dårlig søvn sætter tydelige spor i huden

Hvis man har ligget og vendt og drejet sig hele natten, påvirker det ens humør. Man er helt ved siden af sig selv, både fysisk og mentalt. Det kan være rigtig svært at skjule.

Udover de velkendte rander under øjnene kan dårlig søvn give uren hud. Og hvis du over en længere periode sover dårligt, får du flere rynker. Man ser det ofte hos nybagte forældre. Et skrigende spædbarn i hjemmet kan snildt lægge ti år til mors og fars alder.

Forskning viser, at voksne generelt har brug for 7-8 timers søvn. Men det er ikke kun antallet af timer, der betyder noget. Søvnens kvalitet er også vigtig. Vi har brug for den helt dybe søvn, for at kroppens celler kan reparere sig selv. Det gælder også hudcellerne. Hvis du over en længere periode ikke får den såkaldte REM-søvn, ældes huden.

Tag hånd om din hud inden sengetid

Du har sikkert hørt det tusinde gange før. Det er vigtigt at rense ansigtet hver aften inden sengetid. Man glemmer det let efter en lang, travl dag. Ikke desto mindre er det en nødvendig påmindelse. Huden har nemlig brug for at få luft.

Ved at vaske ansigtet inden sengetid, slipper du for at snavs og rester af make-up samler sig i hudens porer. Her dannes der grobund for hudorme og bumser, mens hovedpuden bliver en bakteriebombe.

Desuden risikerer du at få øjeninfektioner. Det kan for eksempel ske, hvis mascara og eyeliner sætter sig i øjenkrogen. Vi har tendens til at gnide os i øjnene, når vi bliver trætte. Og det gør ondt værre, hvis vi med beskidte fingre skubber make-up ind på hornhinden.

Sov bedre med den rette madras

Det tager tid at finde den rette madras, og det kræver god vejledning. En god huskeregel er, at ryggen skal være lige. Der skal altså være balance mellem placeringen af dine hofter og skuldre.

Desuden bør du vælge madras med udgangspunkt i eventuelle skader og skavanker. Hvis du for eksempel har dårlig ryg, er det vigtigt, at madrassen ikke er for blød.

En madras kan holde i mange år. Det gælder især, hvis du køber en rullemadras til at lægge ovenpå madrassen. Det kan derfor betale sig at købe en af høj kvalitet.

Hovedpude, dyne og sengetøj spiller selvfølgelig også en rolle. Det samme gælder indretning og indeklima. Du sover bedre, hvis der ikke er for varmt i rummet.

Det er altså en kombination af flere ting, der bestemmer, hvor godt vi sover. Man kan ikke komme udenom, at psykiske faktorer også spiller en rolle. Hvis du har kærestesorger eller stres på jobbet, er det selvfølgelig ikke nok at have en god madras.

1 Kommentar

  1. Berit Hansen

    Jeg har haft den samme madras gennem mange år, og købte så for nylig en ny. Og hold da op en forskel jeg mærke. Jeg sover langt bedre og falder hurtigere i søvn – og uden helt at vide det, så tror jeg at min forbedrede søvn i kombination med øget væskeindtag har fået min hud til at se mere sund ud, og nogle af mine “stress-bumser” er mere eller mindre væk.

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *