Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Hold dine kæledyrs pels ren og lækker

Hund

Der er næsten ikke noget mere skønt end at nusse med en silkeblød kat eller klappe en lækker, ren og pjusket hund. Men, nogle gange har dine kæledyr brug for lidt ekstra hjælp til at få en pels så skøn og lækker, som du gerne vil have. Her kigger vi derfor på, hvordan pelspleje til dit kæledyr fra Gilpa kan hjælpe dig i den rigtige retning.

En lille tur med børsten

Der er kæmpe stor forskel på, hvor meget og hvor ofte vores kæledyr har brug for at blive børstet. Mange korthårede katte klarer fint sin pels selv, men de langhårede oftere har brug for lidt hjælp. Næsten alle hunde har i hvert fald i nogle perioder brug for regelmæssig pelspleje og her kan det være en god ide at kigge nærmere på de forskellige typer børster. Der findes nemlig både børster velegnede til korthårede og langhårede hunde, børster til når hunden fælder og børster til når pelsen filtrer. Der findes endda børster til når pelsen bare trænger til a blive shinet lidt op.

En tur i bad – eller nej?

Der hersker ofte en del tvivl om, hvor meget man bør vaske sit kæledyr. En gylden tommelfingerregel er aldrig – med mindre det virkelig er tiltrængt. Dine kæledyr passer selv sin pels, men det kan jo ske at specielt din hund finder på at rulle sig i noget ildelugtende eller klistret. Her er det helt i orden at vaske den. Det er vigtigt at du køber en rigtig hundeshampoo, da hundens hud har en anden pH-værdi end vores. Menneskeshampoo vil være alt for sur og kan medføre udslet og kløe. Har du aldrig vasket hunden før, er det en god ide at bruge hvalpeshampoo uanset hundens alder, da det er mildere mod huden.

Gnavere og kaniner bør du aldrig vaske andet end i ekstreme tilfælde. Dvs. hvis din kanin har fået skidt i pelsen, der sidder uhjælpeligt fast, så kan du prøve at fjerne skidtet med en smule shampoo egnet til kaniner, men undgå at gøre hele kaninen våd, da kaninen ikke selv kan regulere sin kropstemperatur og faktisk kan gå i livsfarligt chok.

Hvad med fiskeolie?

Fiskeolie er et helt naturligt kosttilskud som de fleste katte og hunde gerne tager imod, forudsat at de ellers kan lide fisk. Olien hældes ud over maden i den mængde, der er angivet på flasken og hjælper med at holde pelsen flot og glansfuld.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *