Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Hvornår skal man opereres for åreknuder i benene?

åreknuder

Operation af åreknuder i benet anbefales primært til patienter, som oplever markante ændringer i huden ved anklerne eller på skinnebenet. Ændringer som misfarvning, fortykning, sårdannelse og/eller langvarige hævelser er alvorlige faresignaler, og har du disse symptomer, bør du søge hjælp hurtigst muligt.

Det er dog også muligt at blive opereret, selv hvis man ikke oplever disse alvorlige symptomer. Patienter med ubehag i benet eller som ønsker at få fjernet åreknuder pga. kosmetiske årsager, har også mulighed for at blive opereret. Men pga. indgrebets invasive karakter kan en af vores andre behandlinger være bedre alternativer.

Hvorvidt dine åreknuder skal fjernes via operation eller behandling, vurderer vi i samråd efter forundersøgelsen.

Kan åreknuderne komme igen efter operationen?

Selv om vi hos Åreknudeklinikkerne tilbyder behandlinger, som har til formål at give dig et varigt resultat, så er det desværre et faktum, at åreknuder kan vende tilbage efter et veloverstået behandlingsforløb. Overordnet set kan der være tre årsager til, at dine åreknuder vender tilbage. Disse er som følgende:

  • De forkerte vener blev behandlet
  • De korrekte vener blev behandlet med en forkert behandlingsform
  • Nye åreknuder er opstået som følge af flere svækkede veneklapper

De forkerte vener blev behandlet

For at sikre et varigt resultat er det vigtigt, at behandleren finder den eller de vener, som er årsag til, at åreknuderne er opstået. I vores ben eksisterer et stort netværk af vener og blodkar, og før behandlingsforløbet kan begynde, skal behandleren identificere de korrekte men defekte veneklapper. Det giver sig selv, at åreknudebehandlingen ikke vil være effektiv, hvis det er de forkerte vener, som behandles.

For at lokalisere de korrekte, beskadigede vener er det derfor essentielt, at der bliver foretaget en grundig forundersøgelse. Hos Åreknudeklinikkerne anvender vi duplexscanning i vores forundersøgelser. Vha. af ultralyd kan vi klart og tydeligt se venerne og blodgennemstrømningen, så vi helt præcist kan udpege de defekte veneklapper.

Der blev brugt en forkert behandlingsform

Ulig organer kan kroppen gro nye vener, når de oprindelige er blevet fjernet via kirurgi. Så når der er blevet anvendt en forkert metode til at fjerne åreknuderne, kan venerne vende tilbage efter noget tid, og det samme kan åreknuderne.

Vi kan ikke understrege nok, at du skal henvende dig til en anerkendt og professionel behandler, når du ønsker at få fjernet åreknuder. Åreknudeklinikkerne har udført specialiseret fjernelse af åreknuder og karsprængninger siden 2001, og vi sætter en ære i at kunne tilbyde vores patienter de mest moderne og effektive behandlinger.

Vores vidtomfavnende erfaring, som også inkluderer fjernelse af selv de vanskeligste åreknuder, betyder, at du trygt kan vælge som din behandler.

Nye åreknuder som følge af nye, svækkede veneklapper

Blot fordi du har fået fjernet dine beskadigede vener, betyder det ikke, at du aldrig kan få åreknuder igen. Selv efter du har fået fjernet dine beskadigede vener – og dermed dine åreknuder – med stor succes, kan dine andre raske vener gå hen og blive svækkede.

Det er umuligt at forudse, hvilke af dine nuværende, raske blodårer der vil gå hen og forårsage åreknuder. Det er dog muligt at forebygge åreknuder, så du mindsker din risiko for at få dem. Undgå for meget stillestående eller -siddende arbejde, og sørg for at motionere og bevæge dig jævnligt, så du holder en normal vægt. Alt dette vedligeholder et normalt tryk i dine ben, så de ikke bliver overbelastet.

Skal jeg opereres igen, hvis åreknuderne opstår igen?

Opstår der atter åreknuder efter et veloverstået behandlingsforløb, skal du ikke opereres igen. I stedet anbefaler vi, at du får fjernet de nye åreknuder gennem ultralydsvejledt skumbehandling. For patienter som tidligere er blevet opereret for åreknuder, vil en ny operation ofte være mere vanskelig og risikabel. Derimod vil skumbehandlingen være en mere velegnet behandlingsform, da det er en meget sikker, skånsom og effektiv metode til at fjerne åreknuder.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *