Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Økologi og fairtrade er vejen frem

Vil du gerne have et svar på, hvorfor du skal vælge at købe den økologiske kaffe med et fairtrade-mærke, når det ikke er den billigste? Der er faktisk flere gode grunde, end du måske lige går og tror, og denne artikel vil give dig lidt af svaret på, hvorfor det afgjort er en god idé at købe en kaffe af høj kvalitet.

Selvom det måske kan virke lidt åndsvagt at købe en dyrere kaffe, når den billige står lige ved siden af, så må du aldrig være i tvivl om, at der altså er en mening med galskaben. Det er selvfølgelig en ærlig sag at vælge den billigste variant, men så bør du også have med i overvejelserne, hvad du går glip af for et par kroner.

Har du også lyst til at drikke kaffe, som giver en god smag i munden på flere måder, så besøg siden her.

Smagen

Den første og mest indlysende grund er selvfølgelig, at smagen bare er meget bedre, hvis du vælger en god kaffe, som måske koster en smule mere. Der er altså virkelig stor forskel på bønnerne, og selvom nogle måske ikke vil være enige, fordi de ikke har sammenlignet, så kan der være voldsomme smagsforskelle. En billig kaffe er ofte bitter og ærgerlig i smagen, og du får egentlig ikke lyst til at drikke videre af den. Den er altså kun til for at give dig et koffeinskud. Det er samtidig heller ikke unormalt at få det dårligt efterfølgende, fordi kaffen faktisk kan give en kvalmende oplevelse.

En god kaffe er derimod rund og behagelig i smagen, og man kan med det samme smage, at der er tale om god kvalitet. Den er kraftigere i smagen, også selvom den ikke er lavet stærk, og den er bare mere behagelig at have i munden. Går du op i, at din kaffe skal smage godt, så skal du altså afgjort kigge efter kvalitet.

Samvittigheden

Et andet vigtigt punkt er selvfølgelig, hvor din kaffe stammer fra. Hvis du vælger den helt u-økologiske, som ikke har noget fairtrade-mærke, så kan du for det første være ret sikker på, at kaffen ikke er fremstillet med særligt stort fokus på at passe på miljøet og naturen. Derudover kan du ikke vide, om de ansatte har haft ordentlige forhold, når de har arbejdet, fordi der ikke er blevet placeret et fairtrade-mærke på kaffen.

Hvis du går op i din samvittighed, når du drikker kaffe, så skal du altså helt klart også kigge efter økologi og fairtrade. Det er samtidig en udvikling, som bliver mere og mere normal, for de fleste vil gerne bruge et par ekstra kroner, hvis de så kan drikke kaffen med en god smag i munden.

Virkningen

Sidst men ikke mindst så skal du selvfølgelig vælge en god kaffe af høj kvalitet, fordi den bare virker bedre. Først og fremmest får du en bedre mængde af koffein, og du vil derfor også opleve, at du får en bedre opkvikker end med en billig kaffe. Derudover er der en række ting, som en god kaffe virker bedre på.

Det gælder eksempelvis forebyggelse af blodpropper og andre alvorlige sygdomme, som kaffe ifølge undersøgelser er med til at forebygge, hvis man drikker det i de rette mængder. Denne virkning fås selvfølgelig bedst, hvis man drikker en god kaffe.

Det samme gør sig gældende, når man taler om de psykiske ting, som kaffe hjælper på. Det er nemlig bevist, at det forebygger tendens til depression, hvis man drikker kaffe dagligt. Husk derfor altid at tænke over, om det ikke er en god idé at købe en kaffe af god kvalitet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *