Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Skab ekstra hygge i dit hjemme med disse 3 ting

Et godt hjem er et hjem hvor gæster føler sig velkommen og hjemme, når de træder ind ad døren. Hjemmet skal være på godt dansk hyggeligt, men selvom man skulle tro det, så kommer hyggen altså ikke altid helt ad sig selv.

Der skal tænkes i hygge når man indretter, ellers kan man hurtigt ende med at skabe et hjem, som kunne være taget ud af et boligmagasin, hvor rummene mangler sjæl og personlighed.

Det hele handler om at skabe et hjem, hvor man lever og ikke hvor man blot ser på.

I denne artikel giver vi dig tre ting, som med sikkerhed kan øge hyggen i dit hjem.

Skab hygge med en biopejs

Der er ikke noget mere hyggeligt end at ligge foran en åben ild på et lammetæppe med et glas rødvin i hånden.

For de fleste er dette dog en drøm, da det er meget omfattende at få indbygget en pejs med skorsten.

Derudover så er der også en sundhedsrisiko ved at få en pejs eller brændeovn i hjemmet, da den soder og afgiver sundhedsskadelig røg til lokalet, specielt hvis forbrændingen ikke er fuldkommen på grund af dårlig udluftning eller fordi brænde der fyres med ikke er beregnet til det.

En hyggespreder og alternativ til en almindelig pejs, som hverken oser eller er sundhedsskadelig, er en biopejs. En biopejs afgiver den samme varme som en almindelig pejs og så udvikler den hverken sod eller røg. Det betyder at der ikke er brug for en skorsten, da det eneste som en biopejs udleder er CO2 og vanddampe.

Biopejse fås i mange varianter, også nogle som ikke behøver at blive indbygget i væggen. Du kan då inspiration til biopejs-løsninger hos eksempelvis luksuspejse.dk.

Sæt den rette stemning med en pladeafspiller

Pladeafspillere er populære som aldrig før, og det er der en grund til. De er både dekorative og så skaber de også en hyggelig og afslappet atmosfære i hjemmet.

Med en pladespiller signalerer du at i ikke har travlt her i hjemmet, og at man giver sig tid til at vende pladerne og lytte til gamle klassikere.

En god plade på afspilleren, en glas rødvin i hånden og så hen foran biopejsen – det er da hygge!

Levende lys er ren hygge

Dit hjem skal være din oase – og din base. Stedet, hvor du kan slappe af og være dig selv. Der skal være en rar og afslappende stemning. Samtidig skal dine gæster også føle sig hjemme, og det skal være hyggeligt og ”varmt” at besøge dig.

En måde du kan gøre boligen rar og hyggelig på, er at tænde levende lys. Især på mørke dage, giver levende lys en skøn stemning.

 

Men desværre udleder stearinlys og paraffinlys alt for mange nanopartikler. Nanopartikler trænger ned i lungerne, når man trækker vejret. Dermed kan de skadelige partikler forøge risikoen for sygdomme som astma og KOL.

Men derfor kan du let skabe en hyggelig atmosfære i hjemmet alligevel. Der findes nemlig sundere alternativer til de traditionelle stearinlys og paraffinlys. Soyalys kan du brænde med god samvittighed. De udleder nemlig 100 gange færre partikler end ren stearin. Desuden er soyalysenes væge blyfri og fremstillet af bomuld. De er ikke tilsat farve, parabener, phthalater, UV-hæmmer, hærder eller animalsk fedt. Og oven i hatten får du et lys, der brænder med en flot, jævn flamme, og har en smuk varm glød. Soyalys kan bl.a. købes i webshoppen PureStyle.dk.

Så du kan sagtens placere masser af levende soyalys rundt om i dit hjem uden at ødelægge indeklimaet, og skade helbredet.

Men husk, at efter en aften med levende lys er det vigtigt at lufte grundigt ud.

 

Licensfrit billede: https://stocksnap.io/photo/5XV32RK0WU

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *