Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sund livsstil = sex, sport og kost

Hvordan opretholder man bedst en sund og velfungerende livsstil? Dette er ikke et svar med ét eneste facit. For i virkeligheden så er du den der ved allermest om, hvad der er bedst for dig. Hvis du er god til at lytte til din krop og dit sind, så kommer du rigtig langt med hensyn til sundhed. Balance er også et rigtig godt nøgleord. Kloge mennesker siger, at du ikke behøver at lide afsavn med hensyn til de syndige ting, som du godt kan lide – det handler egentlig blot om at veje både de gode og de dårlige ting nøje af.

Alligevel er der nogle basale råd, som ingen kan stille spørgsmålstegn ved. Helt objektivt er der nemlig nogle ting, som langt de fleste af os mennesker behøver, for at føle os sunde og veltilpasse i både krop og sind. Tre af disse er sex, sport og en god og sund kost. Ikke alle mennesker har brug for lige meget af det hele, men det er alligevel noget som samlet fremstår ganske universelt for vores forståelse af, hvad en sund livsstil egentlig er.

Dyrk sex med fornuft

Der er få ting der er så dejlige, sunde og sjove som sex. Ikke nok med at man forbrænder en masse kalorier imens man gør det, der frigives også en masse gode stoffer i hjernen undervejs. Derudover er nydelse en stor del af sex, og dette er noget, som alle kroppe kan have godt af med jævne mellemrum. Det er derfor en god idé at dyrke sex – og meget af det. Hvad end det er med en fast partner eller mange forskellige, det er i og for sig lige meget – så længe man gør, hvad man har lyst til og hvad kroppen fortæller en, at man skal.

Dog er det vigtigt at huske, at sex også er noget, som man skal gøre med en vis grad af omtanke. For eksempel er det desværre sådan, at ubeskyttet sex kan føre til uønskede og generende sygdomme. Kønssygdomme er ikke noget vi snakker noget om, men ikke desto mindre er det en meget virkelig ting. Og de spredes og fanges oftest ved ubeskyttet sex med en partner, som man ikke kender. Kodeordet er her kondomer. Kondomer er en af de mest effektive former for beskyttelse imod uønskede sygdomme, og så beskytter de også imod graviditet. Således er kondomer en del af en sund livsstil.

Kombiner motion med en god kost

Udover sex som en motionskilde er helt klassisk motion og sport i gymnastikhallen eller træningscentret også vigtig for kroppens sundhed. Motion gør kroppen stærkere, minimerer risikoen for sygdomme og forlænger levetiden. En god kondi giver desuden mere energi og overskud i hverdagen. Kombineret med en varieret og sund kost med masser af grønsager, proteiner og sunde kulhydrater (og den lejlighedsvise kage eller chips-pose), så kan dyrkelse af sport på regelmæssig basis være med til at sætte kronen på værket i en sund og afbalanceret livsstil.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *