Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Sunde madopskrifter du kan lave med børnene

mad

Det er en god idé at involvere børnene i hverdagens madlavning. Både for at gøre dem til gode kokke fra en tidlig alder, men også, fordi det kan være sjovt at være med til at lave mad. Derudover er det skønt at kunne overlade køkkenet til børnene en hverdagsaften, når man kommer hjem fra arbejde og ikke selv har lyst til at stå for maden.

Madlavning behøver ikke være svært, og børnene kan selv stå for en stor del af den. Især hvis de i starten står i køkkenet sammen med en voksen, der kan hjælpe og vise, hvordan de forskellige ting kan gøres. Her er et par forslag til sunde madopskrifter, du kan lave med børnene, for at få dem til at føle sig hjemme i køkkenet.

Besøg https://bornesiden.dk/ og få mere inspiration

Pastasalat med barnets yndlingsingredienser

Pastasalat er et helt oplagt valg til en ret, du kan lave i samarbejde med barnet. Pastasalat er nemlig nemt at lave, men der skal alligevel en del forskellige ting i. Dermed bliver barnet bekendt med flere af de metoder, man bruger i et køkken. Derudover kan en pastasalat i høj grad tilpasses til jeres egen smag.

De hovedsagelige ingredienser i en pastasalat er naturligvis kogt pasta samt salat og grøntsager. Her kan barnet både øve sig i at hakke forskellige grøntsager og – med en voksens hjælp – at koge pasta. Derudover kan der tilsættes forskelligt yderligere efter smag. For eksempel stegt kylling eller tun. Til sidst kan pastasalaten afsluttes med en dressing, som igen kan sættes sammen på mange forskellige måder. Pastasalaten er på den måde både nem og lærerig, og giver dit barn mulighed for at udfolde sine kreative evner i køkkenet.

Brød eller boller

Et andet oplagt valg til en sund opskrift, du kan lave sammen med børnene, er at bage brød eller boller. På den måde får dit barn også en introduktion til ovnen, og brød eller boller er et godt grundlag for at kunne kreere alle mulige slags bagværk.

Brød kan laves på mange forskellige måder, udgangspunktet er som regel vand, gær og mel. Igen er der her et væld af muligheder for at eksperimentere og være kreativ med madlavningen. Der kan puttes forskellige slags mel i, eller der kan tilsættes kerner og frø af mange slags. Der kan også rives gulerødder eller andre grøntsager ned i dejen eller endda rosiner og nødder. Og før brødet bages, kan det pensles med forskellige ting, for eksempel yoghurt, olie eller æg, for at give forskellige overflader.

Der er mange muligheder for at lade barnet folde sig ud i køkkenet, og før du ved af det, kan det selv lave mad. Derfor er der mange grunde til at kaste jer ud i sunde madopskrifter, du kan lave med børnene.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *