Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Tips til den gode hverdag

Vi lever et privilegeret liv, men med privilegierne følger der et forventningspres. Et forventningspres om at opbygge et liv der afspejler vores mange muligheder. Allerede som lille bliver vi skudt i skoene, at vi kan blive alt.

Dette betyder, at vi allerede i en ung alder gør os forestillinger om, hvordan vores liv skal udarte sig. Vi skal have det hele. Et godt arbejde, en smuk og sød kæreste, et flot hjem og en masse tætte venner. Virkeligheden er dog ikke så rosenrødt, som vores forestillinger gerne vil have dem. Derfor bliver mange deprimerede og nedtrykte, når de erkender, at realiteten ikke lever op til deres forventninger.

I bund og grund handler det om at få en god og sund hverdag oppe at køre. Udsprunget fra sådan en hverdag, har du mulighed for at realisere dig selv, men det er med udgangspunkt i hverdagen, at roen og det gode liv ligger.

De praktiske gøremål

Det er bestemt ikke hverken sexet eller et populært svar, men det er et langt stykke hen af vejen i det lavpraktiske, lykken ligger. Vi kender det alle sammen godt. Vi er i en situation, hvor vi umiddelbart burde have det fantastisk godt, men fordi vi hele tiden har i baghovedet, at vi mangler at ordne presserende praktikaliteter, kan vi ikke rigtigt slappe af.

Hemmeligheden ligger i at ordne diverse praktikaliteter så snart, de opstår. Ikke noget med at udsætte det en dag som mange ellers har for vane. Hvis du derimod vænner dig til at ordne dem med det samme, står opgaven friskere i din erindring og bliver derfor løst hurtigere.

Et klassisk eksempel er i forhold til tandlægebesøg. Når man fylder 19 år og derfor ikke længere har gratis tandlæge, går der for rigtig mange meget længere tid mellem hvert tandlægebesøg. Man orker ikke det praktiske i forhold til at bestille tid, tage fri fra arbejde og så videre. Samtidig er man også bange for de eventuelle udgifter ved et tandlægebesøg. Det er dog irrationelt, da der er meget større risiko for, at de samlede økonomiske udgifter er større, hvis du negligerer tandlægen over en længere periode.

Hvis du eksempelvis bor i København, bør du skrive ’tandlæge i København’ i Google for derefter at blive repræsenteret med en række mulige, fremtidige tandlæger.

Tag hånd om dit udseende

Det lyder banalt, men hvorvidt du tager hånd om dit udseende er en god indikator for, om du har det godt. Det er bevist, at det er noget af det første, der ryger, hvis du er på vej mod en depression. Man kan sagtens stille lighedstegn mellem at gå op i sit udseende og gå op i sit liv.

Derfor, hvis du render rundt med et langt skæg eller lignende, og det ikke er en del af dit look, bør du hive din barbermaskine ud af skabet og komme i gang med at trimme hårvæksten. Det er som alt andet selvfølgelig med måde. Du skal dog heller ikke i overdreven grad gå op i dit udseende, da det meget vel kan føre til for høj grad af forfængelighed.

Den gode samvittighed

Det er nærmest blevet tabu at have det godt med sig selv, når man gør noget godt. Sådan bør det bestemt ikke være. Man kan ikke komme udenom, at en stor del af incitamentet for at gøre noget godt er, at man får en ren samvittighed. Sådan skal det bestemt også være.

En af måderne at få en renere samvittighed på er ved at gå op i miljøet. Miljøet er skrantende, og det er blandt op til den enkelte borger at vende den negative tendens. Det behøver ikke at være det helt store. Mange bække små som man siger. Det kan eksempelvis være ved at skifte den forurenende bil ud med en elcykel. Elcykler er komfortable og hurtige, specielt i en storbys mylder, og så er cyklen meget miljøvenlig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *