Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Vild med økologi? Besøg miljøvenlige hoteller verden over

Økologi og bæredygtighed er næsten ikke til at undgå i vores hverdag mere. Tendensen har efterhånden spredt sig til alt fra tøj til madprodukter. Men disse områder er langt fra de eneste – miljøvenligheden har også spredt sig til hotelbranchen.

Hotellerne har fokus på forskellige ting, men alt i alt gør de sit for at skåne omverdenen så meget som muligt. Det kan være selve hotellet er bygget af naturvenlige materialer, råvarerne stammer fra hotellets egen køkkenhave eller fra lokale producenter til at hotellet har fået oprettet deres eget kompostsystem eller sorterer affaldet bedst muligt.

Der er mange måder at mindske sin miljømæssig påvirkning – vil du derfor sove med god samvittighed på din næste ferie, kan du overveje at bo på et af følgende hoteller næste gang du er ude og opleve verden.

Lisu Lodge i Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai er et rigtig kendt feriemål i Thailand men har heldigvis ikke mistet sin charme, tværtimod. Byen er kendt for silke, sølvsmykker, templer og ikke mindst den afslappede stemning, der hersker i området. De farverige markeder og trekking-ture er blot nogle af de ting, mange turister kommer til at opleve i Chiang Mai.

I Chiang Mais frodige dal ligger et skønt hotel kaldet Lisu Lodge. På hotellet bor gæsterne i hytter med en helt speciel udsigt ud over rismarkerne, og hotellet giver gæsterne mulighed for at være en del af arbejdet om at genoprette skovens økosystem i Himmapaan-planteskolen sammen med de lokale.

Mange besøgende vælger desuden at hoppe på cyklen for at besøge teplantager, hvor man der er mulighed for at smage på helt frisk-ristet te. Maden, der serveres på Lisu Lodge, er desuden fremskaffet og hentet af lokale fra hotellets organiske rismarker og i grønsagshaven. Aktiviteterne og turene, som hotellet tilbyder, er også arrangeret af den lokale befolkning.

Hotellet giver en unik mulighed for dig at komme helt tæt på de lokale, hjælpe lokalsamfundet og samtidigt få en helt fantastisk oplevelse i Chiang Mai.

Flybilletter til skønne Thailand findes efterhånden heldigvis til relative billige priser – disse kan derfor nemt bestilles og efter en hurtig pakning og et lægebesøg for at få de nødvendige vaccinationer, er du klar til afrejse!

 

Mandarin Oriental Las Vegas

Skal turen i stedet gå til spektakulære og festlige Las Vegas, er der stadig mulighed for at gøre sit for miljøet.

På det ekstremt chikke og asiatisk-inspireret Mandarin Oriental Las Vegas er der i hvert fald bestemt gjort meget for at være bæredygtig uden at sløse på det luksuriøse element. Her finder du alt fra energibesparende lys til et økologisk køkken samtidigt med at hele hotellet bliver rengjort med miljøvenlige rengøringsprodukter.

Men de luksuriøse tilbud hotellet kan tilbyde, er bestemt heller ikke dårlige. Du kan tage en dukkert i deres pools, inden du smutter op i baren på 23. etage, hvor en eksotisk cocktail kan nydes med udsigt over den berømte Las Vegas Strip.

Lyder det som en dyr omgang, når der skal være plads til både luksus og et øko-venligt fokus, er der mulighed for at undersøge muligheden for det bedste kviklån inden afrejse – og ellers er det bare om at spare op i god tid!

 

Lefay Resort and Spa Lago Di Garda i Italien

Vil du i stedet gerne forblive i Europa, er der stadig mulighed for at opleve disse unikke, bæredygtige hoteller uden at skulle igennem alt for mange timers flyvning.

I Italien finder du hotellet Lefay Resort and Spa Lago Di Garda. Her bliver vi i det luksuriøse felt, men på en helt anden måde. Tanken på hotellet er, at bringe naturen ind i værelserne – alle værelser har derfor en stor terrasse og en udsigt ud til Gardasøen. Derudover er hotellets værelser dekoreret og bygget af naturlige tekstiler og italienske materialer som oliventræ.

Et moderne varme- og kølningssystem sørger fra, at temperaturerne reguleres så det er behageligt for gæsterne samtidigt med, at intet går til spilde og påvirker naturen negativt. Desuden er hotellet et spa-hotel og har vundet mange priser for netop dette. Du kan hurtigt blive overrasket over, hvor luksuriøst det er at passe på miljøet.

Lige meget hvor du vil hen i verden, er der altså mulighed for at bo på økovenlige hoteller, der gør sit for at skåne miljøet, støtte de lokale og formindske energiforbruget. Trenden bliver mere og mere udbredt, og det vil blive nemmere for dig med tiden at tage til lige præcist dit ønskede feriemål og sove med god samvittighed.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *