Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Vinteren er på vej – har du fundet din naturlige varmepude frem?

Vi er kun i starten af oktober, men alligevel viste termomeret i bilen -1,0° her til morgen. Sagt med andre ord:

Vinteren er kommet. Det er tid til at finde vinterstøvlerne og den tykke jakke frem fra garderoben, og det hjemmestrikkede halstørklæde frem fra bunden af klædeskabet.

En af de ting der virkeligt kan give en følelse af velvære i de lange, kolde og mørke vintermåneder vi har foran os er varme. Der findes vel næppe ret mange som kan afvise at de elsker at stå under den varme bruser lidt for længe om morgenen, altimens de glemmer alt om dagens mange gøremål. Varme hjælper os mennesker på mange måder:

 • Anspændte muskler slapper lettere af ved opvarmning
 • Vi finder bedre ro i os selv med varme
 • Varme løsner op i hele kroppen, og er desuden godt ved almindelige småsygdomme som forkølelse

Men når nu ikke man kan stå under bruseren hele morgenen eller aftenen – hvordan kan man så få varmet kroppen godt igennem? – Med en varmepude.
10

Sådan virker en varmepude

En elektrisk varmepude indeholder et antal varmelegmer som varmes op når der bliver sendt strøm igennem dem. Derfor skal en elektrisk varmepude altid sættes til en stikkontakt. Som alternativ findes der også en anden type varmepuder, som man kan varme op i mikroovnen.

Det grundlæggende formål med en varmepude er at du kan stimulere dine muskler med udvendig varme. Når kroppens muskler varmes op begynder de samtidigt at slappe af, og derfor er varmepuder særligt effektive i de kolde vintermåneder.

En helt traditionel varmepude er flad og har typisk en størrelse på ca. 30×40 cm. Den almindelige varmepude kan som udgangspunkt bruges overalt på kroppen. Der findes dog også varmepuder med specialfaconer, som passer til brug nogle specifikke steder på kroppen. Her er et par eksempler:

 • Nogle varmepuder er udformet som en ”varmekrave” der kan tages rundt om halsen. På den måde kan man bedre få varmet hele skulder-området op uden at skulle sidde og flytte rundt på den flade varmepude hele tiden
 • Andre varmepuder har form som et bælte til at tage rundt om lænden. Det lukkes så på forsiden – helt som et almindeligt bælte.
 • Der findes også en type varmepude udformet lidt som sutsko, som man kan sætte begge fødder ned i og få dem varmet
 • Endeligt kan man få deciderede varmetæpper, som dog er forholdsvist dyre i forhold til den almindelige varmepude

Der findes altså mange muligheder for at blive varmet godt igennem i de lange, kolde måneder vi har foran os.

De fleste foretrækker en elektrisk varmepude

Som nævnt lidt tidligere, så er der som udgangspunkt to typer varmepuder:

 • Den elektriske varmepude, som indeholder små varmelegmer, og som kræver at den sættes til en almindelig 220V stikkontakt
 • Den gammeldags type der indeholder små sten eller kerner, og som varmes op i mikroovnen

Typen der opvarmes i mikroovnen har nogle fordele. For det første er den billigere at købe – og hvis du vil have den meget billigt, så er det faktisk muligt at lave den selv. Der findes mange vejledninger på nettet til hvordan du gør – denne fra DR er blot en af dem:

http://www.dr.dk/tips-fra-dr/tips-og-raad/rabatten/lav-din-egen-varmepude.htm

En anden fordel er, at den ikke kræver strøm.

Til trods for de to fordele foretrækker de fleste alligevel den elektriske varmepude. Den har nemlig nogle andre fordele, som i manges øjne opvejer ulemperne:

 • Næsten alle varmepuder der bruger strøm kan indstilles til 2-3 forskellige varmeniveauer. Derfor kan du tilpasse varmen alt efter hvor på kroppen du skal bruge den
 • Varmen er konstant, hvor den ved mikroovns-typen aftager over tid efterhånden som dens indhold taber varmen
 • Den er ofte væsentligt større end mikroovns-varmepuden

Der findes mange butikker der sælger varmepuder – lige fra Matas og Bilka til mere specialiserede butikker med diverse velvære-produkter. En af de netbutikker hvor du finder et fornuftigt udvalg er LivetSomSenior: http://www.livetsomsenior.dk/sundhed-og-velvaere/varmepuder/

Den oplagte gaveidé til de ældre i familien?

At finde på gaver til den ældre del af familien er tit en umulig opgave. De har alt, og ønsker sig intet. Langt de fleste vil dog alligevel blive glade for en god varmepude. Det er en af den slags produkter som man ikke selv tænker over at ønske sig – men som man som regel bliver glad for at modtage.

…Og når så du alligevel er ude og købe en som gave, så kan du jo også passende give dig selv en gave.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *