Kontakt@Naturligeprodukter.dk

5 gode råd til dit rygestop

Et nyt kalenderblad er for nyligt vendt, og det giver for mange anledning til at give hverdagen et serviceeftersyn for at finde frem til sundere og mere naturlige vaner i dagligdagen. Det er for mange lig med projekt rygestop. Et rygestop kan være hårdt og kræver stor viljestyrke. Men heldigvis er der gode råd at hente. Du får nemlig her tips med på vejen til at komme helskindet igennem dit rygestop blandt andet ved hjælp af E-cigaretten, der er et sundere alternativ.

Hvorfor vil du stoppe med at ryge?

Første step mod et sundere liv uden røg er at tage den endelige beslutning om, at nu er tiden inde til at blive røgfri. Når først du har truffet beslutning i pure alvor, kan du finde grunden til dit rygestop. Er det for at forbedre din sundhed? For at undgå lugtgenerne? Eller for at få mere luft i økonomien til rejser og andet sjovt? Uanset hvad din grund måtte være, så skriv det ned på et stykke papir, og hæng det op på køleskabet eller et andet sted i dit hjem, hvor du bliver konfronteret med det dagligt.

På den måde kan du bruge det som motivation og mål for dit projekt. Ved at have et konkret mål er det nemlig lettere at holde gejsten oppe, fordi du hele tiden har øje for, hvorfor du har taget beslutningen om at blive røgfri.

Lav en udførlig plan

Når du har skrevet grunden til dit rygestop ned, laver du en detaljeret plan for, hvordan du når dit mål. Lav planer for, hvad du skal gøre, når rygetrangen melder sig – for den vil komme i perioder, og så er det vigtigt at være forberedt.

Når du skal aflede din opmærksomhed fra de grimme abstinenser, kan du planlægge at tage en løbetur, drikke et glas vand eller andre afledningsmanøvrer, som virker for dig. Det er også en god idé at gå forbi dit motivationsark, når trangen bliver ekstra hård. Så minder du dig selv på, hvorfor du tager den hårde kamp.

Find andre alternativer

I dag findes der et væld af hjælpemidler til rygestop i form af tyggegummi, plastre og andet, der skal tage trangen. Men for mange hjælper produkterne ikke det store. I stedet kan en E-cigaret være et godt alternativ for dig, hvis du ønsker at blive røgfri for at forbedre din sundhed.

E-cigaretterne består af en brænder og en tank med væske, som du kan fylde med forskellige smagsvarianter. Du kan derfor dampe på frugtrige smage, men du kan også få en smag, der minder om den velkendte fra den almindelige cigaret. Fordelen her er, at du damper og får følelsen af at ryge. Men i stedet for at inhalere de mange skadelige stoffer, der findes i en almindelig cigaret, ryger du uden at bekymre dig om dem.

Fortæl andre om dit rygestop

Under et rygestop er der mange forhindringer, som skal overkommes. Det er ingen hemmelighed. Men et godt råd er også at fortælle andre om dit rygestop. Hvis kolleger, venner og familie ved, at du ønsker at blive røgfri, så tilbyder de dig heller ikke en cigaret eller spørger, om du vil med ud at ryge i pausen. På den måde undgår du svære fristelser.

En anden fordel ved at fortælle om dit projekt er, at du føler et større ansvar. Hvis det kun er dig, der kender til dit rygestop, er det langt lettere at falde i og tage en cigaret. Ved andre det, føler du en større trang til at lykkes, fordi vi som mennesker gerne vil vise andre, at vi har viljestyrke og rygrad.

Beløn dig selv

Undervejs i dit rygestop er det vigtigt at markere nogle delmål. Start med at belønne dig selv, hvis du ikke har røget i en måned. En del af de penge, du har sparet på cigaretter, kan du bruge på en lille ting til dig selv.

Jo længere du kommer i forløbet, desto længere skal der gå mellem dine belønninger. Når der er gået tre måneder som røgfri, kan du igen belønne dig selv. Herefter når der er gået et halvt år og igen efter et helt år som røgfri med en lidt større belønning. En gulerod er altid en god og effektiv motivationsfaktor.

1 Kommentar

  1. Dennis

    At stoppe med at ryge handler om at finde en anden vane, der distraherer én fra at ryge. Min far tygger tyggegummi, ikke nicotin, helt almindeligt tyggegummi, og jeg træner, løber en tur, spiller et spil etc. Snyd hjernen!

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *