Kontakt@Naturligeprodukter.dk

Botox: Fra bakterie til naturligt lægemiddel

Pige med hat

Den naturlige aldringsproces går desværre ud over ansigtshudens elasticitet og glatte udseende. Med tiden vil linjer i pande, omkring øjne og mund begynde at vise sig, hvilket kan få ansigtet til at se mindre friskt og oplagt ud. Men der er måder, hvormed man kan give sin hud et både yngre udseende, men også bremse hudens naturlige aldringsproces og dermed rynkernes udvikling. Føler man, at mennesket i spejlet ser meget ældre ud, end man føler sig, så er Botox et helt naturligt lægemiddel, der kan hjælpe mange, der ønsker sig en hud, der ser både glattere og yngre ud.

Den naturlige aldringsproces

Rynker opstår, fordi ansigtsmusklerne hele dagen aktiveres og trækker sig sammen under huden. Når man i mange år har grint og grædt, vil musklerne have trukket sig sammen mange gange og derfor efterladt linjer, der med tiden vil udvikle sig til rynker. Det kan derfor godt betale sig at stoppe udviklingen af disse rynker, da de med tiden kan blive permanente og derfor kræve yderligere behandling at komme af med. Her kan det naturlige stof Botulinum toxin type A fra bakterien Clostridium botulinum komme huden til undsætning.

Fra bakterie til lægemiddel

Bakterien Clostridium botulinum producerer naturligt Botulinum toxin type A, som i daglig tale kaldes Botox. Stoffet virker ved at lamme nerver lokalt, så signalet til de behandlede muskler ikke er helt så kraftigt, hvorfor musklerne ikke vil kunne trække sig så kraftigt sammen. Botox bruges ikke udelukkende til kosmetiske behandlinger, men har også anvendelse til eksempelvis sygdomme, hvor der opstår ubehagelige muskelspasmer, ved abnorm svedproduktion og migræne. Stoffet begrænser muskelsammentrækninger, og derfor vil behandling af ansigtet glatte huden ud, og behandlingen bremser yderligere udviklingen af flere og dybere linjer og rynker. Fordi produktet virker lokalt, vil kun de udvalgte muskler få en let påvirkning, mens resten af ansigtsmuskulaturen vil forblive lige så effektiv som før. Der er derfor ingen risiko for, at man med en enkelt behandling mister al ansigtsmimik, fordi virkningen er lokal.

Kroppen nedbryder helt naturligt Botox

Der er ingen grund til at frygte, at produktet ophober sig i kroppen, for stoffet nedbrydes helt naturligt og udskilles med urin. Det er derfor heller ikke farligt at blive behandlet med Botox, fordi kroppen selv er i stand til at nedbryde stoffet, og virkningen dermed aftager helt naturligt. Derfor skal behandlingen også gentages efter et kvart til et halvt år, hvis man vil bibeholde effekten, fordi effekten helt automatisk vil aftage.

Find den rigtige behandler

I de senere år er Botox-behandlinger blevet meget mere udbredt, og andre mennesker rynker ikke længere på næsen, hvis man får et par stik for at føle sig bedre tilpas. En dygtig behandler vil kunne vurdere hvilke steder i ansigtet, hvor et lille prik vil gøre den store forskel. Ligeledes vil en behandler kunne vurdere, hvor meget der er behov for at reducere rynkerne, for nogle rynker og linjer er afgørende for, at man ligner sig selv. Hvis man er lidt nervøs for både behandlingen og resultatet, kan man forberede sig grundigt og sikre sig, at klinikken overholder alle regulativer og lovgivninger. Nogle behandlingssteder bliver også anmeldt online, hvorfor det godt kan betale sig at læse andres oplevelser. På denne måde kan man blive bekræftet i, at man har fundet det rigtige sted og den rigtige, naturlige behandling til at begrænse ansigtets naturlige aldringsproces.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *